Estrih ili podna glazura je značajni sastavni dio završnih građevinskih radova. Koristi se za izravnjavanje površina, nagibni estrih omogućava otjecanje vode, mogu biti konstrukcijski element ili površina za velika opterećenja, u svrhu dobivanja kvalitetnog i ravnog podsloja za završni pod.

Imaju optimalnu vlažnost, neosjetljivi su na vlagu i upotrebljivi su izvana i iznutra. Estrihe je moguće miješati ručno ili strojno, pri čemu je strojna priprema bolja zbog ujednačenosti.

Suhi podovi, suhe glazure, suhomontažni estrih,suhi estrih ili plivajući podovi praktični su iz nekoliko razloga. Povećava se komfor stanovanja zbog uvjerljive izolacije buke prenošene zrakom i pri hodanju, elementi se postavljaju brzo i jednostavno uz vrlo kratko vrijeme ugradnje, mala težina ( cca 25 kg/m2 gotovog poda) ne uzrokuje statičke probleme te nije potrebno vrijeme sušenja. Svi daljnji radovi mogu započeti odmah nakon sušenja ljepila.Mala mana im je nešto veča cijena u odnosu na klasičnu mokru glazuru, međutim vrhunska zvučna i toplinska izolacija.