PCI ljepilo za keramiku i kamen

Planirate renoviranje kupaonice, kuhinje, balkona, terase ili bazena? Evo na što sve trebate obratiti pažnju prije samog odabira ljepila i početka polaganja keramičkih pločica. Osnovni čimbenici na koje treba obratiti pozornost su vrsta i svojstva podloge, svojstva i oblik keramičkih pločica, svojstva prostora, namjena i opterećenja, vrijeme od izvođenja radova do uporabnog opterećenja i klimatske prilike u razdoblju izvođenja radova.

PCI ljepila za keramiku i kamen upotrebljavaju se za lijepljenje različitih vrsta keramike i podloga od upijajuće keramike, mozaika i gipsanih estriha do betona. Pogodna su za unutarnju i vanjsku upotrebu, za podove i zidove.

PCI Flexmörtel S2

Ljepilo se koristi za oblaganje cementnih estriha starijih od 3 dana tj. čim postanu prohodni. Koristi se za unutrašnje i vanjske potrebe te za zidove i podove. Za postavljanje pločica i ploča na otvorenom zamjenjuje buttering-floating postupak što znači da se ljepilo nanosi na podlogu i na stražnju stranu pločice. Koristi se i za postavljanje keramičkih pločica i ploča, porculanskih mozaik pločica, ciglenih pločica, klinker ploča i fine kamenine. Također, pogodno je i za postavljanje u bazene, područja oko bazena, vlažne prostorije i hladnjače. PCI Flexmörtel S2 ljepilo može se koristiti za postavljanje keramike na PCI-spojna brtvila i razdjelne trake te za poravnavanje i ujednačavanje manjih neravnina na zidnim i podnim površinama, prije postavljanja pločica i ploča. Još jedna primjena ljepila je i postavljanje na gipsane tekuće estrihe, gotove betonske dijelove, porozni beton, grijaće estrihe, gips kartonske ploče, gipsane vlaknaste ploče, suhe estrihe, lijevani asphalt (samo za primjenu u zatvorenom), izolacijske ploče, gipsane žbuke, gipsane zidne ploče i na stare zidne i podne pločice.

Ljepilo odgovara skupini C2TE S2 sukladno normi EN 12004 te zadovoljava uvjete sadržane u “Direktivi za fleksibilni mort”. Posjeduje iznimnu sposobnost oblikovanja, ujednačava oscilacije u temperature i podzemne napone te postiže dvostruku veću vlačnu čvrstoću prianjanja od tražene. Proizvod je stabilan, nema padanja teških podnih pločica, vodootporan i postojan na temperaturama od -30 do +80 ºC, dok debljina ljepljivog sloja iznosi od 1 do 10mm.

U nastavku pogledajte video postavljanja podnih pločica velikog formata pomoću PCI Flexmörtel S2 ljepila.

U Bit promet trgovinama čeka vas više vrsta PCI ljepila. Ovisno o potrebama, odaberite PCI Nanolight, PCI FT Extra, PCI Collastic ili PCI Flexmörtel S2. Ako Vam je potrebna pomoć pri odabiru slobodno se obratite nama ili našem osoblju u prodavaonici.