FERMACELL gipsvlaknaste ploče sastoje se od recikliranih papirnatih vlakana, gipsa i vode te se bez daljnjih veziva pod visokim pritiskom formiraju u stabilne ploče neutralnog mirisa. Ploče ne sadrže tvari koje su štetne za zdravlje. Nepostojanje ljepila isključuje bilo kakve neugodne mirise te povećava “mogućnost disanja” homogene strukture ploče. Gips reagira s vodom, prodire i omotava vlakna što pločama daje visoku stabilnost i negorivost. Zbog sastava materijala, FERMACELL ploča je istovremeno građevinska, protupožarna i ploča za vlažne prostore, koja osigurava kvalitetnu klimu.

Najčešća područja primjene FERMACELL gipsvlaknastih ploča u unutarnjim prostorima su:

  • lagani pregradni zidovi s čeličnom i drvenom potkonstrukcijom
  • zidne obloge
  • tavanski elementi
  • spušteni stropovi

Ploče koje su primile vlagu ne smiju se obrađivati dok se ne osuše. Također, FERMACELL gipsvlaknaste ploče ne smiju se ugrađivati pri srednjoj relativnoj vlažnosti ≥ 80%.
Zahvaljujući homogenoj strukturi pojačanoj vlaknima, ploče se mogu bez problema obrađivati bez posebnih alata. Dovoljan je alat koji se koristi kod radova suhe gradnje, a moguće je rezanje i kratkom ručnom pilom ili električnom ubodnom pilom.
Posebna prednost je u tome što kod pričvršćivanja FERMACELL gipsvlaknastih ploča vijke je moguće postavljati gotovo do ruba (10mm) bez pucanja. Na metalnu potkonstrukciju se ploče pričvršćuju pomoću specijaliziranih FERMACELL brzo-ugradbenih vijaka izravno i bez bušenja. Dok druge vrste vijaka nisu prikladne. Što se tiče drvenih potkonstrukcija i one su moguće pomoću FERMACELL brzo-ugradbenih vijaka. Međutim, jednostavnije, brže a time i ekonomičnije je pričvršćivanje skobama uz korištenje odgovarajućih uređaja.

FERMACELL ploče objedinjuju sve prednosti u jednom proizvodu: osiguravaju zdravu klimu prostorije, lagane su za obradu, ekstremno su stabilne, jednostavne za postavljanje, podnose velika opterećenja, prikladne su za vlažne prostore te imaju visoku akustičnu izolaciju.