Kombi ploče imaju dugu tradiciju i smatraju se kao veoma dobar i pouzdan izolacijski materijal. Osnovna sirovina je drvo iz kojeg se izrađuje drvena vuna koja s postupkom mineralizacije postaje teško zapaljiva, a povezivanjem s cementnim vezivom postaje kompaktna cjelina. Zbog cjelokupnog proizvodnog procesa vlakna drveta ne trunu, otporna su na insekte i na upijanje vode, a u isto vrijeme su i neutralna u kombinaciji s drugim građevnim materijalima prilikom ugradnje.

DRVOPOR ploča izrađena je od stiropora i jednog ili dva sloja mineralizirane drvene vune; cementno vezivo i dodaci povezuju drvenu vunu i jezgru u kompaktnu cjelinu. Površina tako osigurava visoku mehaničku otpornost ploče i iznimno dobro prianjanje mortova i ljepila. Ploča ima dobru izolacijsku moć, dobro prianja s betonom, idealna je podloga za žbuke, teško je zapaljiva, ima dobra mehanička svojstva, neutralna je u kontaktu s građevnim materijalima i kovinama, jednostavno se obrađuje i ugrađuje. Područje upotrebe su toplinska izolacija u sustavima fasada s debeloslojnim mortovima, toplinska izolacija stropova, nadvoja, stupova, toplinska izolacija u sustavima kosih krovova i ugradnja u sustavu „VOS“-Varping Oplatni Sustav. Prije same ugradnje ploče moraju biti suhe, a podloga na koju se nanose treba biti ravna, čvrsta bez prašine i ostalih čestica. Ploče su pogodne za oblikovanje jer se lako režu u razne oblike električnom kružnom ili običnom pilom. Kod oblaganja vanjskih i unutarnjih zidova drvopor se lijepi za podlogu građevinskim ljepilom trakastim nanosom uz rub ploče i točkasto po sredini, te se dodatno pričvršćuje poliamidnim sidrima s pocinčanim čeličnim vijcima. Kod otvora na zidu treba izbjegavati da se spojevi ploča podudaraju s linijama otvora. Za stropove iznad prolaza i negrijanih prostora najjednostavniji, najbrži i najjeftiniji način je VOS-Varping Oplatni Sustav. U ploče se stavljaju sidra za pribetoniravanje odgovrajuće dužine, a potom se polažu na oplatnu konstrukcije sljubljene jedna uz drugu. Preko ploča se postavlja armaturna mreža, preporučeno je s distancerima i sve se zalijeva betonom.

Ploče su pogodne za način skeletne gradnje, posebice kod obnova klasičnih zgrada ili kao podloga za klasične vapneno-cementne i gipsvapnene žbuke. Mogu se koristiti i kao podloga za zidno grijanje, kao izolacija za stropove garaža, spuštene stropove i zvučne barijere. Ploče su kompatibilne u gradnji s drvenim konstrukcijskim sklopovima, mogu se upotrebljavati u vlažnim područjima, a mogu se primjenjivati i kao dekorativne obloge u različitim bojama.

Kombi ploče FRAGMAT otporne su na plijesni i alge, te su pogodne za ekološku gradnju. Jednostavno se ugrađuju, ekološki su prihvatljive i besprijekorne za zdravlje te postoji mogućnost 100% recikliranja.

Našu ponudu FRAGMAT kombi ploča provjerite ovdje http://bitpromet.hr/category/nasi-proizvodi/termoizolacije-nasi-proizvodi/fragmat/