Mislite da su brzina gradnje, financijska ušteda, briga o okolišu i niska potrošnja energije pusti mit kada razmišljate o gradnji idealnog doma? Vjerujte nam da nisu!
Upoznajte Ytong građevinski materijal koji je specifična izgleda jer se u njegovim sitnim porama nalazi zrak i gusta mrežasta struktura materijala. Izrađuje se u potpunosti od prirodnih materijala kao što su kvarcani pijesak, vapno, cement i voda. Ekološki je besprijekoran, prihvatljiv za okoliš, dobre toplinske i zvučne izolacije, otporan na potrese, a istovremeno trajan, tvrd i negoriv.  Izdvajamo Vam najzanimljivije karakteristike ovog materijala.

TOPLINSKA IZOLACIJA
Zidovi građeni Ytong sustavom najbolje su rješenje za energetski štedljivu kuću zato što Ytong ne zahtijeva dodatnu toplinsku izolaciju. Zbog svoje težine vanjski zidovi ljeti imaju dovoljnu masu da zaustave prodor topline u zgradu čime se izbjegava prebrzo zagrijavanje i hlađenje. Dok zimi zbog šupljikave i porozne strukture zadržava toplinu.

PROTUPOŽARNA SVOJSTVA
Ytong je negoriv zbog svog sastava, te ne sadrži štetne tvari u plinovitom stanju. Ne gubi od svoje čvrstoće do temperature 650 °C.

HOMOGENOST, ELASTIČNOST I ČVRSTOĆA
Zbog male težine Ytong ima sposobnost
preuzeti seizmičke sile iz svih smjerova pa je kuća građena od Ytonga najsigurnija kuća kada je potres u pitanju. Homogenost, čvrstoća i elastičnost mogu podnijeti opterećenje u svim smjerovima.  U slučaju snažnih potresa Ytong zid gubi nosivost kasnije nego drugi materijali. Također, ne morate biti u strahu za vaše viseće ormare ili police za knjige jer bez problema podnosi velika opterećenja.

NOSIVOST I TRAJNOST
Najstariji objekti građeni Ytong materijalom traju više od 80 godina! Ytong ne truli, ne raspada se, ima vrlo dug životni vijek i nije osjetljiv na vanjske utjecaje. Ovisno o opterećenju, izabire se odgovarajuća marka materijala. A uz upotrebu horizontalnih i vertikalnih AB serklaža, Ytong materijalom se može zidati kao i s opekom.

GRADNJA
Ytong blok osnovni je element za gradnju. Blokovi su veliki, a njihova je težina relativno mala. Mort se nanosi u tankom sloju lopaticom iste širine kao zidni blokovi. Posebne dimenzije blokova mogu se izrezati u svakom trenutku, a manje nepravilnosti potrebno je ručno izbrusiti.  Za premošćivanje otvora za vrata i prozore postoje Ytong pregrade za koje vam nisu potrebni nikakvi potporni elementi. Gradnja s Ytong elementima uštedjet će vam do 50% manje radnih sati u odnosu na klasičnu gradnju.  Zidanje Ytongom je jeftinije i brže od zidanja klasičnim sustavima jer nema žbukanja već se samo gleta.

Ytong se može primijeniti u svim područjima gradnje, od jednostavnih zahvata u interijeru do masivnih građevina. Tijekom gradnje snižava troškove i generacijama omogućuje visoku kvalitetu življenja uz niske troškove opskrbe energijom.  Sve Ytong kuće mogu se projektirati kao: pasivne, niskoenergetske  ili energetski učinkovite.

Uz kupnju Ytong materijala za gradnju kuće gratis nudimo:

  • Specifikaciju Ytong materijala
  • Dolazak instruktora gradnje na gradilište
  • Savjetovanje i potpunu podršku našeg tima u svim fazama gradnje
  • Instruktivni material s uputama za gradnju