Termoizolacija

Dolaskom hladnijeg vremena svima nam je najbitnije grijanje unutar naših domova kako bi nam zima bila što ugodnija. Sve više rastuće cijene energenata svima nameću pitanje kako uštedjeti na grijanju, te imati što niže režijske troškove grijanja. Njihova visina ponajviše ovisi o toplinskoj izolaciji kuće koja, ako je kvalitetna, može dovesti do velikih ušteda. Procjenjuje se da se kvalitetnom izolacijom troškovi mogu smanjiti gotovo trostruko.

Osnovna je svrha toplinske izolacije smanjenje provođenja topline iz grijanog prostora u vanjski negrijani okoliš, odnosno iz jedne prostorije u drugu. Pojednostavnjeno, pod pojmom toplinske izolacije smatramo materijale s niskom vrijednošću koeficijenta toplinske provodljivosti koji se ugrađuju u građevne dijelove u prvom redu radi toplinske zaštite u zimskom razdoblju, ali i u ljetnom.
Za ugodno stanovanje unutar vlastita četiri zida nisu presudni samo namještaj i odabir boja nego i temperatura i vlažnost zraka kao i temperature površina zidova (temperatura zračenja). U hladno doba godine u nepravilno izoliranoj kući mogu nastati enormne razlike između temperature zraka (npr. 21°C) i temperature unutrašnjih strana vanjskih zidova. Hladnoća zrači u prostoriju i nastaje osjećaj propuha – iako su prozori zatvoreni.

Kuća izolirana kvalitetnom izolacijom ima daleko bolju i ugodniju sobnu klimu – kako zimi tako i ljeti! Dobrom izolacijom i ciljanim prozračivanjem minimizira se opasnost od nastanka plijesni, štetne za zdravlje.

Vlastiti dom je za većinu ljudi jedan od najvažnijih životnih ciljeva. Posjedovanje nekretnine u ekonomski nesigurnim vremenima smatra se vrijednom životnom osnovom. Termoizolacija uvećava vrijednost objekta a termička sanacija izolacijom fasade, krova i međukatnih ploča spada u najbitnije mjere očuvanja vrijednosti objekta. Energetska iskaznica za objekte u Europskoj uniji već je godinama zakonom propisana.

Najveći dio topline gubimo preko krova, podruma i fasade, gotovo 70%. Termoizolacijom s kvalitetnim proizvodima iz godine u godinu možete drastično smanjiti troškove grijanja. Period amortizacije za izolacijski materijal iznosi jednu do 8 godina. Na ovaj način možete dugoročno uštedjeti: kao npr. kod sanacije objekta na niskoenergetsku razinu ušteda troškova grijanja iznosi 85%!  Novac koji ste na ovaj način uštedjeli možete iskoristiti npr. za ljetovanje na moru ili skijanje u zimskom periodu.

Uložite u svoju budućnost i svoj dom.